24 de febrer, 2011

Conèixes Granollers ??


3 comentaris:

Jesús jg ha dit...

És la casa Blanchart al carrer J Prim 9?
jg

Frederic ha dit...

Efectivament, son les rajoles del balcó de la cantonada.

Jesús jg ha dit...

Per si a algú l'interessa mésinformació sobre aquesta casa us copio el que he trobat. L'autor és: Jesús Cano Sánchez en Flickr.

Casa Blanxart i Estapé, Granollers
Aquest edifici granollerí s'integra en la primera producció modernista de Jeroni Martorell, que fou arquitecte municipal de Calella, en ple moment creatiu i de maduresa dels mestres modernistes i de l'expansió d'aquest moviment a comarques.
Bastida en 1904 sobre un antic edifici, s'estructura en planta baixa i dos pisos. Al nivell inferior destaca el sòcol de pedra i grans finestrals amb brancals de traceries i decoració floral en relleu. El que més destaca, però, és la gran figura femenina de pedra de gust noucentista i rodejada de motius vinyaters que apuntala amb el braç la tribuna del pis principal. Aquesta té coberta de pavelló, amb perfil ceràmic i gàrgoles als extrems i s'inscriu en un balcó seguit amb treball de forja que traspassa la cantonada. El segon pis és marcat pels balcons de motllures guardapols circulars i treball de forja a les baranes. La façana és estucada en aquest nivell per esgrafiats geometricoflorals i un capcer mixtilini corona l'edifici.